Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Få en sikker side med et SSL-certifikat

12/08/2021 SEO, Webshop

I slutningen af 2017 oftenliggjorde Google, at Google Chrome browseren ville vise hjemmesider uden SSL-certifikat som ”ikke sikre”. SSL-certifikatet er derfor allerede standard for rigtig mange hjemmesider/webshops. Desværre oplever jeg dog stadig en del mindre firmaer, der ikke har et SSL-certifikat på deres hjemmeside. Måske er du én af dem?

Herunder forklarer jeg kort, hvad et SSL-certifikat er, og hvorfor det er vigtigt for din hjemmeside/webshop.

Hvad er et SSL-certifikat, og hvor skal du have det?

SSL står for Secure Sockets Layer. Kort fortalt skaber det en krypteret og sikker forbindelse mellem din hjemmesides besøgende og din webserver. På den måde gør det det svært for hackere at få adgang til de data, der udveksles.

Så længe du ikke har et SSL-certifikat, vil der stå Not secure/Ikke sikker i Google Chrome browseren, når man besøger din hjemmeside. Det ser sådan ud:

Uden SSL-certifikat

Bare ordene Not secure/Ikke sikker springer i øjnene for rigtig mange besøgende. Det virker ikke professionelt, og det er ikke positive tanker, de besøgende associere hermed. Det skaber usikkerhed og utryghed og øger altså hverken din hjemmesides troværdighed eller dine besøgendes købelyst. I sidste ende kan det have den negative konsekvens, at den besøgende forlader din hjemmeside (og går over til din konkurrent) uden at have gennemført lave en bestilling eller udfyldt din kontaktformular.

Har du en webshop og ønsker du at gå i gang med Google Shopping, er det essentielt. Det er simpelthen ikke muligt at komme i gang med Google Shopping, uden din webshop har et SSL-certifikat.

Når du har et SSL-certifikat, ser din hjemmeside i stedet sådan ud i Google Chrome browseren:

Med SSL-certifikat

Som du kan se, belønner Google hjemmesider/webshops, der har et SSL-certifikat og dermed en sikker forbindelse med en lille hængelås. Det viser den besøgende, at han/hun nu er landet på en sikker side. Det fremstår mere professionelt, skaber tryghed og øger troværdigheden.

SSL-certifikatets SEO-fordele

Google kan ikke lide usikre hjemmesider/webshops. De vil give deres brugere de bedste og mest relevante resultater, når de foretager en Google-søgning. De bedste resultater kendetegnes også ved at være de sikreste. Så vil du op i Googles søgeresultater, er et SSL-certifikat en nødvendighed.

Sådan får du fat i et SSL-certifikat

Det kan være en uoverskueligt at finde ud af, hvilket SSL-certifikat man skal vælge. Der findes flere former, og pris og krav er derfor også forskellig. I stedet for at søge internettet tyndt vil jeg anbefale dig, at du kontakter din hosting-udbyder og høre, hvordan du får opsat et SSL-certifikat. Nogle hosting-udbydere kan klare alt arbejdet for dig, og hos andre skal du selv finde et certifikat og installere det.

Virker det stadig uoverskueligt og har du brug for hjælp? Kontakt mig gerne på info@afkom.dk eller 42 61 64 06 – jeg tager gerne kontakt til din hosting-udbyder eller hjælper dig videre, hvis du selv skal finde et certifikat.

Write a comment