Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Skriv dine egne produkttekster

05/03/2021 SEO, Webshop

Har du en webshop, er det vigtigt, at du altid skriver dine egne unikke produkttekster. Du må aldrig bare kopiere producenternes tekster. Og hvorfor må du så ikke det, når det jo helt klart er nemmest?

Hvis du bare kopiere producenternes produkttekster og dine konkurrenter gør det samme, så opstår der dublicate content (dobbelt indhold/duplikeret indhold). Det kan Google ikke lide, og du vil blive straffet. Brug derfor tid på at skrive dine egne produktbeskrivelser.

Tænk SEO ind i dine produktbeskrivelser

Du kan med fordel tænke SEO ind i dine produktbeskrivelser. Jeg vil dog anbefale, at du ikke bruger alt for lang tid på at optimere produkter, du kun har på din webshop i en kort periode. Ofte tager det 2-6 måneder, før du ser resultatet af din SEO-optimering, så spild ikke tiden på optimering af produkter, du kun sælger i en måneds tid eller to. Produkterne skal selvfølgelig stadig have en unik produkttekst, men der er ingen grund til at bruge en masse krudt på selve optimeringen. Faste produkter på din webshop kan det dog ofte godt svare sig at bruge lidt tid på.

Husk altid at anvende dine søgeord i produktteksterne. Brug dog aldrig ordene unaturligt, så dine tekster bliver fyldt med søgeord. Det virkede engang, men nu er Google blevet meget klogere. Skriv i stedet teksterne i et naturligt sprog, der er tilpasset din målgruppe.

Sørg for, at dine produkttekster har en længde, der passer til dit produkt. Med det mener jeg, at hvis du har et teknisk/komplekt produkt, så kræver det sikkert en længere produktbeskrivelse, end hvis du har et simpelt og meget enkelt produkt. En god tommefingerregel er, at dine produktbeskrivelser skal være på 50-300 ord. 

Hvad skal du skrive i din produkttekst? Og hvordan? Læs mine 8 tips til at skrive gode produkttekster herunder.

8 tips til gode produkttekster

1. Skal indeholde alle generelle informationer om produktet, f.eks. størrelse, farve, materiale og brugssituation. 

2. Skal være inspirerende og fyldestgørende, f.eks. hvordan føles det at have på? Kan den bruges til andet? Hvor passer det ind? Hvad passer det sammen med? Hvilken forskel vil produktet gøre i kundens hverdag?

3. Må gerne tale til målgruppens følelser og sanser, f.eks. hvordan føles det at have på?

4. Skal altid være ærlige. Lov aldrig noget, som du/dit produkt ikke kan holde.

5. Skal være "sælgende" og kunne konvertere, dvs. teksterne skal overbevise dine besøgende om, at de skal købe produktet.

6. Skal have en passende længde. Tekniske/komplekse produkter har typisk længere produktbeskrivelser end simple og ”ligetil” produkter. Brug 50-300 ord.

7. Skal skrives i et naturligt sprog, der passer til målgruppen og de andre tekster på din webshop.

8. Skal indeholde dine søgeord. Læs om, hvordan du finder søgeord her. 

Glem IKKE at skrive kategoritekster

Skriv altid dine egne unikke tekster til din produkter (eller få nogen til at gøre det for dig!), men husk også altid at skrive tekster til dine produktkategorier. Dine produktkategorier kan trække langt mere trafik fra Google end dine produkter, så optimer og skriv tekster til dine kategorier, så de får noget godt og brugbart indhold. Læs mere om søgemaskineoptimering af kategoritekster her.

Brug for hjælp?

Har du brug for sparring eller hjælp med søgemaskineoptimeringen af din webshop, så du kan tiltrække mere trafik fra Google? Jeg rådgiver dig og hjælper dig med, hvordan du nemt selv kan lave SEO. Vil du hellere have mig til at lave optimeringen, så gør jeg selvfølgelig også gerne det. Kontakt mig på info@afkom.dk eller tlf. 4261 6406.

Taggs:
Write a comment