Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

SEO og Kategorisider

01/03/2021 SEO, Webshop

Som webshopejer er dine vigtigste sider dine kategorisider, dvs. de sider, hvor dine produkter er listet inden for samme kategori, f.eks. produktkategorier katagoriseret efter øreringe, løbesko eller naturplakater. Disse kategorisider fungerer på samme måde som landingssider, og de kan typisk genere rigtig meget trafik fra søgemaskinerne, hvis du optimerer dem rigtigt og tilføjer unikt indhold. Meget trafik, dvs. mange besøgende på din webshop, er selvfølgelig ikke lig med meget salg, men med flere besøgende er sandsynligheden for, at du øger dit salg større. Og hvem vil ikke gerne have mere salg?

Hvorfor optimere kategorisider og ikke produkter?

Det kan være svært at komme højt op i Googles søgeresultater på et produkt, fordi produkter ofte ikke er så længe på en webshop. Ofte skiftes produkter løbende ud til andre eller nyere modeller. Det kan være pga. sæsonudsving, en limited edition, eller fordi du finder et andre produkter, du hellere vil sælge. Med en stor udskiftning i produkter ville du have travlt, hvis du skulle skrive lange beskrivende SEO-tekster, hver gang du fik nye produkter på din webshop. Samtidig kan al den trafik, som ét produkt tiltrækker, være spildt, hvis det ikke er lige præcis det produkt, de besøgende på din webshop søger. Det er nemlig ikke alle, der gider klikke videre rundt for at lede efter andre udgaver af produktet.

Kategorisider er ofte derimod faste/blivende sider på din webshop. De bliver sjældent fjernet én uge for at blive tilføjet igen 14 dage efter. Alene af den grund giver det mere mening at bruge tid på at optimere dine produktkategorier med lange beskrivende tekster. Som udgangspunkt anbefaler jeg, at SEO-tekster på kategorisider skal være 800-1200 ord. Dog skal du være opmærksom på dine konkurrenters tekster. Hvis de er længere end det, så kræver det sandsynligvis også, at dine SEO-tekster på kategorisiderne bliver mindst lige så lange som deres hvis ikke længere. Læs mere om mine anbefalinger til SEO-teksters længde her. Brug tid på at optimere dine dine produktkategorier og lav dem indbydende, så du giver de besøgende på din webshop lyst til at kigge på dine produkter og klikke videre i din webshop.

Optimer dine produktkategorier med longtail søgeord

Ofte bliver produktkategorier optimeret mod meget generelle søgeord som f.eks. øreringe. Disse generelle søgeord har tit mange månedlige søgninger på Google, men konkurrencen fra andre webshops er derfor også meget hård. Af den grund kan være en rigtig god idé at optimere dine kategorisider med longtail søgeord. Altså søgeord, der består af flere ord. Jo flere ord i dine søgeord, jo færre søgninger, men også jo lavere konkurrence fra andre webshops på Google. En anden fordel ved longtail søgeord er også, at søgningerne her er mere præcise og derfor er de besøgende, der lander på dine kategorisider, rent faktisk er på jagt efter netop det, du sælger. Hvis du har en produktkategori med øreringe, kan du i så fald overveje, om du skal omdøbe din kategori og/eller lave flere underkategorier, der optimeres mod f.eks. ”øreringe i guld”, ørestikker i sølv”, ”håndlavede øreringe i guld” eller lignende. Har du brug for at hjælp til at optimere dine produktkategorier, så du kan få flere besøgende på din webshop, så kontakt mig gerne på tlf. 42 61 64 06 eller info@afkom.dk.

Andre tips til dine kategorisider

⇒ Tilpas altid dine meta tags (metatitel og metabeskrivelse) til det søgeord, du vil optimere imod. Læs mere om metatitlen her og metabeskrivelsen her.

⇒ Brug sigende overskrifter. H1-overskriften er den vigtigste og skal indeholde dit søgeord.

⇒ Tilføj unik og brugbar SEO-tekst, minimum 800-1200 ord. Teksten skal være skrevet til de besøgende på din webshop og ikke til Google. Brug f.eks. teksten til at besvare spørgsmål om dine produkter i kategorier, til at skrive om forskellen på de forskellige modeller eller nævn dine brands og mest populære produkter. For at undgå dobbelt indhold (dublicate content) som Google ikke kan lide, er det meget vigtigt, at din tekst er unik og ikke ligner teksterne på dine andre kategorisider. Mange webshops placerer SEO-teksen i bunden af kategorisiden under produkterne, men teksten må også gerne være øverst under H1-overskriften, hvis det er det, der passer med dit webdesign. Hvis din tekst er meget lang, er det en fordel, hvis den deles op med en kort introduktion mellem overskriften og produkterne. Denne introduktion skal give de besøgende lyst til at scrolle ned og læse mere i bunden af produktkategorien.

⇒ Lav intern linkbuilding og indsæt links i din SEO-tekst og i dine produkter. Disse links skal linke fra kategoiteksten til en eller flere af dine andre kategorier, til nogen af dine produkter og fra andre af dine produkter tilbage til kategorisiderne. Undlad evt. at linke til/fra produkter, du kun har i en kortere periode. Vælg her produkter, du har fast i dit sortiment for at undgå broken links, og for at undgå, at du hele tiden skal opdatere dine produktlinks i kategoriteksterne.

⇒ Husk tydelige call to actions og fortæl den besøgende, hvor han/hun skal bevæge sig hen.

⇒ Tilføj evt. en video eller andet materiale, der kan få de besøgende til at blive længere tid på din webshop, og som kan hjælpe med at overbevise dem om, at de skal købe hos dig. Videoen kan f.eks. vise flere af dine produkter frem og sammenligne dem med hinanden.

Taggs:
Write a comment