Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Udvikling af webside til Min Drømmedag

22/01/2021 Om Afkom.dk

Siden november 2020 har jeg arbejdet på en ny webside til den frivillige velgørenhedsforening "Min Drømmedag". 

Min Drømmedag logo

"Min Drømmedag" arrangerer eventyrlige oplevelser for børn med livstruende sygdomme. Tidligere hed foreningen "Min Prinsessedrøm" og lavede kun arrangementer for piger, men ved årsskiftet 2020/2021 har foreningen ændret navn til "Min Drømmedag" og arrangerer nu også eventyrdage for drenge med konceptet "Min Indre Kriger". Da foreningen nu skal rumme både piger og drenge var der brug for en ny webside, der kunne præsentere alle de nye tiltag og samtidig indsamle donationer til foreningens arbejde.

Mine tanker om webdesignet

"Min Drømmedags" nye webside er lavet i WordPress ved hjælp af Divi Theme Builder og er holdt i et enkelt og indbydende design uden støj og overflødig grafik. Den gennemgående farve er grøn. Jeg har valgt farven, fordi den er tilstede i foreningens nye logo, og fordi den hverken er speciel maskulin eller feminin. Den passer altså til begge køn. Samtidig er det en rolig farve, der udstråler håb, friskhed og energi.

I løbet af mit arbejde har jeg bl.a. lagt vægt på følgende:

--> Enkelt og overskueligt design med tydelige knapper og call-to-actions.
--> Ofte lange sider med flere budskaber for at imødekomme, at mange af brugerne kommer fra mobil, hvor der typisk scolles meget nedad. Siderne er tydeligt delt op i områder, som afrænser budskabet /informationen. Den pågældende sides vigtigste budskab er dog ALTID above the fold.
--> Tydelige knapper med "hover-funktion" (mouse over effect), så brugeren kan se, at der sker noget, hvis han/hun klikker der.
--> Letlæselig typografi, der er websafe.
--> Nem navigation: Brugeren skal hurtigt kunne finde de informationer, han/hun har brug for. Jeg bestræber mig på, at der er maks. 3 klik hen til den ønskede information.
--> Responsivt design, så hjemmesiden fungerer optimalt på forskellige devices. Hjemmesiden tilpasser sig automatisk til skærmens størrelse. Grafik og billeder flytter sig og skaleres op eller ned.
--> Tydelige kontaktinformationer inkl. links til sociale medier, så brugeren hurtigt kan komme i kontakt med foreningen og følge den på Facebook, Instagram, LinkedIn eller YouTube.
--> Nem tilmelding til nyhedsbrev via formular i footer, på nyhedssiden og i header (er på vej...).
--> Sociale medier: Links til Min Drømmedags Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube er indsat steder, da disse medier er meget vigtige i foreningens kommunikation udadtil.

I den næste tid arbejder jeg videre på at finpudse designet, så de sidste fejl og mangler kan blive rettet og udbedret. Samtidig vil jeg fordybe mig i sidens loadhastighed og forhåbentlig gøre den hurtigere, kigge nærmere på søgemaskineoptimering og arbejde på designet af foreningens webshop (som indtil videre er en kopi af den gamle webshop). 

En stor tak til Min Drømmedag

Til sidst en stor tak til Marion Krobath Olesen, der står bag Min Drømmedag. Jeg sætter meget stor pris på den tillid, hun har vist mig ved at give mig lov til at designe og udvikle den nye webside. Også en stor tak til alle de andre frivillige hos Min Drømmedag. Tak for tekster, grafik og meget andet. Uden jer ville Min Drømmedag ikke kunne eksistere, og vi ville ikke kunne arrangere eventyrdage for livstruende syge børn og deres familier.

Har du lyst til at følge Min Drømmedags arbejde, så klik ind på hjemmesiden her eller find foreningen på de sociale medier:
Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube

Skulle du have brug for gode råd eller hjælp til din webside, så kontakt mig gerne uforpligtende på tlf. 42 61 64 06 eller info@afkom.dk

Taggs:
Write a comment