Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Søgeordsanalyse – Søgehensigt

18/11/2020 SEO

Når du har vurderet søgeordene og frasorteret dem, der ikke giver mening for din forretning, kan du med fordel inddele de resterende søgeord efter ordenes søgehensigt og derefter prioritere dem.

Søgehensigten afhænger, hvor på websiden du befinder dig. På en webshop er der typisk tre niveauer:

1. Produkt-landingsside
Her skal der være 100% fokus på salg, da kunder der lander her typisk er langt i deres købsrejse og parate til at gennemføre et køb. Søgehensigten er at købe præcis det produkt, de har søgt på (altså kommerciel). Der bruges typisk meget specifikke søgeord/søgefraser, f.eks. jeva skoletaske dinosaur 1 klasse.

2. Produktkategori-landingsside
Her skal der være fokus på både salg og information/viden, da kunder der lander her typisk har en idé, om hvad de søger, men endnu ikke har bestemt sig for et bestemt produkt. Søgehensigten er at finde nok viden om et emne/en ydelse/en produkttype for at kunne træffe en beslutning om et evt. køb (kommerciel og undersøgende). Søgeordene, der bruges her, er forholdsvis brede søgeord, f.eks. skoletaske til børn.

3. Blog/Artikel-landingsside
Her skal der være fokus på viden og værdi, da søgehensigten er at finde information og/eller inspiration. Kunder, der lander her, er typisk ikke klar til at foretage et køb, men er på jagt efter mere viden. Der anvendes ofte ”hv-søgefraser”, f.eks. hvilken skoletaske til børn er bedst?.

For at finde dine udvalgte ords/frasers søgehensigt kan du lave en manuel Google-søgning i et inkognito-vindue. Søger du f.eks. på god skoletaske til børn, kan du se, at søgehensigten er at finde gode råd, guides og anbefalinger. Vælger du i stedet kun at søge på skoletaske til børn, kan du se, at søgehensigten er at finde et udvalg af skoletasker (undersøgende) og priser/tilbud (kommerciel).

Taggs:
Write a comment