Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Søgeordsanalyse – Vurdér dine søgeord

16/11/2020 SEO

Når du har fundet alle de søgeord, du kan, skal du vurdere søgeordene og derefter frasortere dem, der ikke giver mening for dig og din forretning.

Vurdér dine søgeord på:
- Søgevolume
- Relevans
- Besøgsværdi
- Konkurrence

Søgevolume: Find ud af, om der er nogen, der søger på ordet. Hvis ikke, er der ingen grund til at have det som søgeord. Tjek ordene i Google Keyword Planner, hvor Google angiver søgevolumen.

Relevans: Er søgeordet relevant for dit produkt/din ydelse/din webside? Brugeren vil hurtigt forlade din side igen, hvis siden ikke matcher søgningen, og h*n ikke finder det, h*n har søgt på. Derfor jo mere relevant søgeordet er, jo bedre.

Besøgsværdi: Den trafik, et søgeord generer, skal kunne bidrage til dine mål, f.eks. salg. Ellers er søgeordet intet værd, og du kan lige så godt vælge et andet. Jo højere værdi, jo bedre.

Konkurrence: Jo lavere konkurrence, der er på søgeordet, jo bedre. Google Keyword Planner giver dig et hint om konkurrencen på et søgeord. Godt nok er det konkurrencen ifm. Google Ads og har derfor ikke direkte noget med de organiske resultater at gøre, men det er en indikator. Lav også en søgning på Google, se hvor mange søgeresultater, der dukker op og vurdér siderne, der ranker på side 1. Koncentrer dig først om fremmest om søgeord, hvor du vurderer, at du har mulighed for at komme på side 1.

Taggs: